Inventarisatie methodes

Financiële inventarisatie

Ondanks dat er tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt wordt van gesloten goederensystemen, en inventarisaties op artikelniveau dus aan de orde van de dag zijn, is er nog steeds veel vraag naar inventarisaties waarbij uitsluitend een voorraadwaarde wordt bepaald. Dit is de methode waarmee het ooit bij ons is begonnen, en we kunnen onszelf dus wel specialist noemen op dat gebied.

“Inventarisatiebureau Tilburg is dé specialist op het gebied van het tellen en inventariseren van voorraden.”

Overnamebalansen

Een overname is bij uitstek een moment om een onafhankelijke voorraadbepaling te doen. Tegenstrijdige belangen spelen vaak een grote rol bij dit soort overnames, en wij kunnen dan als onafhankelijke derde partij de objectiviteit waarborgen.

Cyclische tellingen

Cyclische tellingen, ook wel deelbalansen genoemd, geven informatie over een gedeelte (vaak een productgroep) van de voorraad. Ook hier is expertise van groot belang. Een artikel kan zich immers op meerdere plaatsen in de winkel of in het magazijn bevinden.

Wall to wall count (all item telling)

Bij een Wall to wall count wordt er een volledige integrale inventarisatie uitgevoerd. Alle aanwezige artikelen binnen op een locatie worden geteld tijdens de inventarisatie. Afhankelijk van de artikelen en de wens van de klant kan er gekozen worden voor de ‘single-scan’ methode (artikelen 1 voor 1 scannen), de ‘ invoer-aantallen’ methode (scannen 1 artikel en tellen het aantal) of een combinatie van beide.

“Uw voorraad, onze zorg.”